Zamrzniti ali ne? To je zdaj vprašanje.
Vaš zamrzovalni predel je še posebej priročen, če želite shraniti hrano, ki vam je ostala, ali si želite narediti zalogo. Ampak lahko resnično vse shranimo v zamrzovalnik? Ali se v zamrzovalniku okus paradižnika ohrani? Kako pa je z jajci? Tukaj je nekaj odgovorov!
Srček, medvedek bo danes spal v zamrzovalniku.
Najlažji način za odpravljanje pršic s plišastih igrač in odej je, da jih vstavimo v plastično vrečo in vsaj za 24 ur zamrznemo. To počnite redno. Za tem jih ponovno operite, nato pa se lahko z njimi brez skrbi ponovno ckrljate.
Jajca ne marajo mraza.
Trdo kuhanih jajc ne shranjujte v zamrzovalniku. Tudi lupina surovih jajc se pri temperaturah pod ničlo razbije. Še slabše pa je, da kuhana jajca ne bodo imela dobrega okusa, ko jih enkrat zamrznete in nato odtalite. Ampak! Na resnično enostaven način lahko zamrznete jajčne beljake in rumenjake. Najbolje jih je zamrzniti v manjših skledicah s pokrovom ali v vrečki za zamrzovanje.
Vosek? Kar na hladno.
Ups! Ste imeli manjšo nezgodo na prtu? Vosek od sveče? Ni problema. Umazano tkanino za nekaj ur enostavno položite v zamrzovalnik. Ko se vosek strdi, ga lahko z lahkoto spraskate s tkanine.
Rešite solato.
Listnata solata in kumare zaradi vode, ki jo vsebujejo, niso ravno primerne za zamrzovanje. Ko voda kristalizira, uniči strukturo zelenjave, zaradi česar postane uvela in mehka.
Znebite se žvečilke.
Žvečilka na vaši pribljubljeni srajci ali hlačah? Prizadeto oblačilo dajte v plastično vrečko in postavite v zamrzovalnik. Ko zamrzne, boste lahko brez težav po koščkih odstranili žvečilko oziroma jo pazljivo spraskali s površine.
Jagode in paradižnik? Raje ne.
Seveda je mogoče zamrzniti jagode in paradižnik, a upoštevajte, da pri tem izgubijo okus in teksturo.
Vaša oblačila so rada kul.
Če imate oblačila ali posteljnino, ki privlačijo molje, a jih ne morete prati pri visokih temperaturah, jih poskusite dati v plastično vrečko in za 2-3 dni pustiti v zamrzovalniku. Molje in njihova jajčeca boste tako za vedno odpravili.
Mlečne dobrote.
V jogurtu in kisli smetani se naredijo grudice. Če jih zamrznete, se v mlečnih izdelkih naredijo koščki, majoneza pa izgubi svojo kremasto teksturo. Polposneto mleko pa lahko zamrznete brez težav.