Je nevarno ponovno segreti špinačo in gobe?

Je nevarno ponovno segreti špinačo in gobe?

To je mit, ki mu je že davno potekel rok. A kljub temu morate upoštevati nekaj pravil. Kuhano špinačo in gobe je treba hitro ohladiti, shraniti v hladilnik in pokriti ter pogreti največ enkrat. Dojenčki in malčki pogrete špinače ne smejo jesti. Zakaj? Ker se dober nitrat pri sobni temperaturi pretvori v nitrit, to pa lahko pri zelo majhnih otrocih povzroči zastrupitev s hrano.

So zeleni deli pardižnika strupeni?

So zeleni deli pardižnika strupeni?

Zeleni deli nezrelega paradižnika vsebujejo solanin. Manjše količine niso škodljive, a preveč solanina lahko povzroči glavobol in slabost. Večje količine so lahko tudi nevarne. Zato je vedno najbolje odrezati zelene dele ali počakati, da zeleni paradižniki dozorijo do rdeče barve.

Je sveže vedno najbolje?

Je sveže vedno najbolje?

Medtem ko sta sveže sadje in zelenjava seveda zelo popularna, ti pridelki pogosto prepotujejo zelo dolgo pot od polja do trgovine. Med potjo izgubijo veliko vitamina C. Stopnja svežine je odvisna tudi od časa, načina in temperature shranjevanja. Zamrznjena živila so pogosto zelo dobra alternativa, saj se jih zamrzne zelo hitro po žetvi, kar pogosto pomeni, da ohranijo več dobrih lastnosti, na primer vitamina C.

So maščobe vedno slabe?

So maščobe vedno slabe?

Priznajmo si, maščoba ima slab sloves, a to je zdaj zastarelo mišljenje, saj maščobo potrebujemo kot vir energije. Kljub temu poskušajte paziti, da jeste zdrave maščobe. Zelenjava je sestavljena iz več nenasičenih maščob in je bolj primerna od nasičenih živalskih maščob, Več kot ima živilo nenasičenih maščob, bolj dragoceno je. Mastne ribe, kot je losos, imajo na primer visoko vsebnost nenasičenih maščob in se uvrščajo med "dobra" živila, ki vsebujejo maščobo.

Imajo citrusi največ vitamina C?

Imajo citrusi največ vitamina C?

Citrusi običajno veljajo za sadeže z največjo vsebnostjo vitamina C. A vitamin C je prisoten skoraj v vsakem živilu. Za primerjavo vzemimo limono, ki vsebuje približno 50 mg vitamina C na 100 g, in jo primerjajmo s 100 g šipka, ki vsebuje 1250 mg vitamina C, ali jagodami, ki vsebujejo približno 65 mg, papriko s približno 100 mg in zeljem s 105 mg na 100 g. Če doma nimate pomaranč in limon, lahko vedno poskusite z zelenjavo.

MyBosch

Brezplačno se registrirajte in si zagotovite številne ugodnosti.

Servis

Izjemna pomoč strankam – pred in po nakupu.

01 583 07 00

Produktno svetovanje

Za informacije in nasvete v zvezi z nakupom in uporabo hišnih aparatov smo, od ponedeljka do petka med 7. in 20. uro, dosegljivi na brezplačni telefonski številki. Kadar koli pa nam lahko pišete prek spletnega obrazca.

Prodajna mesta

Poiščite prodajno mesto v vaši bližini.