Zakon roka uporabe.

S pomočjo roka uporabnosti za vse pokvarljive izdelke lahko sistematično organizirate svoj hladilnik. Preprosto postavite živila z daljšim rokom trajanja bolj zadaj. Tako boste intuitivno najprej posegli po predmetih, ki se hitro pokvarijo.

V svetli in moderni kuhinji odprta vrata hladilnika s francoskimi vrati iz nerjavečega jekla razkrivajo dobro organizirano vsebino.

Vse razvrščeno.

Hranite podobno s podobnim in vsakič, ko odprete vrata, boste vedeli, kaj vzeti. Združevanje pridelkov po vrstah pomeni, da boste lahko v roke vzeli sestavine, ki jih iščete, in preprosto preverili, kaj imate in česa je zmanjkalo. To je tudi dober način za preprečevanje navzkrižne kontaminacije med različnimi izdelki. Medtem ko je to lažje narediti v predalih, bo morda potrebno nekaj načrtovanja na policah. Zaprte posode so dober način za organizacijo, poleg tega pa preprečujejo, da bi sosednja živila absorbirala močne vonjave po česnu ali siru. Z drsnikom odkrijte, kje v vaši napravi je najbolje združiti različne vrste živil.

Zamrzovalnik s tremi napolnjenimi predali z zelenjavo v zgornjem predalu, sladoledom v sredini in testom v spodnjem.

Zamrzovalnik.

Zamrzovalni del je kraj, kjer stvari dobesedno postavite na led, saj veste, da bodo dobre še dolgo časa. Predmeti, ki so primerni za zamrzovanje so pekovsko pecivo, riba in morski sadeži, meso, divjačina, perutnina, zelenjava, sadje, zelišča, jajca brez lupine, mlečni izdelki, kot sta sir in maslo, pripravljeni obroki in ostanki od obrokov, kot so juhe, obare, kuhano meso in ribe, jedi iz krompirja, sufleji in sladice.

Predal VitaFresh Zero Zone, napolnjen z zelenjavo in sadjem na prvem nivoju ter ribami na spodnjem nivoju.

Predali za svežino.

Zahvaljujoč priročnim majhnim ikonam na predalih za svežino boste hitro ugotovili, kako najbolje organizirati svoj hladilnik Bosch. Natančno vam bodo pokazale, kateri predal je namenjen za ribe in meso ter kateri je najboljši za sadje in zelenjavo. Ohraniti svoje pridelke sveže dlje časa je res tako preprosto.

Hladilnik, napolnjen z živili, razvrščenimi glede na njihova temperaturna območja.

Predali v vratih.

Z domiselno oblikovanimi vratnimi predali se vam ni treba obremenjevati z majhnimi stvarmi. Tukaj varno shranite jajca, da se ne bodo udarila ali razbila. Poleg tega je kot nalašč za majhne kozarčke, začimbe, omake in tube, ker se ne bodo izgubili na zadnji strani police in so vedno pri roki, ko jih potrebujete. Seveda so vrata tudi kraj, kjer lahko stojijo vaše najljubše pijače.

Hladno in vlažno z možnostjo njama.

Ko gre za hrustljavost – in sočnost – ohranjanje svežega sadja in zelenjave je več kot le nizka temperatura. Višja stopnja vlažnosti ima pomembno vlogo pri preprečevanju venenja listnate zelenjave in krčenju koreninske zelenjave. Toda v tem okolju se ne obnesejo vsi sveži pridelki.

Izvlečen predal VitaFresh za svežino, poln sveže zelenjave.

Vzbujanje apetita, ne usihanje.

Ne glede na model vašega hladilnika ste lahko prepričani, da je posoda za svežino najboljše mesto za ohranjanje svežega sadja in zelenjave. Ravni vodne pare tukaj preprečujejo, da bi zelišča, glave solate, korenje, zelena, pastinak, stročji fižol, kumare, cvetača in brokoli postali žalostni. Samo zapomnite si, da nekatero sadje, vključno z jabolki, slivami, dinjami in breskvami, sprošča etilen kot del procesa zorenja, zaradi česar lahko zelena zelenjava porumeni. Zato jih je bolje hraniti ločeno.

Bližnji posnetek predalov hladilnika, ki so postavljeni drug ob drugem. Na levi napolnjeni z zelenjavo in sadjem, na desni pa pripravljena riba na krožniku.

Osredotočite se na svežino.

Za čarobno meso in ribe potrebujejo vaše beljakovine suho območje. Če ima vaš model hladilnika predal VitaFresh 0 °C, je to idealno okolje z nizko temperaturo in vlažnostjo.

Dobro založen predal za zelenjavo VitaFresh.

Hladno ni za banane.

Vse, kar kupite na oddelku s svežimi izdelki, ne sodi v hladilnik. Jajčevce, paradižnik, krompir, papriko in buče ter banane, mango, vse citruse, ananas in papajo raje shranjujte na suhem, v senci in hladnem, ali na sobni temperaturi.

Bolje organizirano, manj odpadkov.

Pravijo, da so majhne stvari tiste, ki naredijo razliko. In to zagotovo velja za te hladilne trike, ki vam pomagajo bolje izkoristiti hladilnik in hrano.

Imate še vprašanja? Imamo odgovore.

Obveščeni s točnimi podatki.

Vnesite svojo E-Nr. in prenesite priročnik za vaš aparat, da boste imeli vse podatke o vašem aparatu na dosegu roke.

Prenesite priročnik

Nikoli več se ne borite s steklenicami.

Želite ohraniti pijačo hladno, vendar ni skladna s pravilom št. 1 vašega hladilnika. Steklenice se kotalijo in zavzamejo veliko prostora. Vendar ne, ko so varno spravljene na stojalu, ki je zasnovano tako, da ostanejo pri miru.

Več

Servisni pomočnik Bosch.

Brez dvomov z vsemi podrobnostmi. Vnesite E-Nr. vašega modela v pomočnika aparata in pridobite vse pomembne informacije v zvezi z vašim specifičnim aparatom – od priročnikov z navodili do strokovnih nasvetov za odpravljanje težav in vzdrževanje.

Na servisnega pomočnika

Izpolnjuje merila za uničevanje bakterij.

Boljša higiena poskrbi za boljšo kuhinjo. Z našimi čistilnimi sredstvi, varnimi za hrano, so vsi koti vašega hladilnika brez madežev in brez mikrobov.

Na čistilna sredstva

Prodajna mesta

Poiščite prodajno mesto v vaši bližini.

MyBosch

Brezplačno se registrirajte in si zagotovite številne ugodnosti.

Servis

Izjemna pomoč strankam – pred in po nakupu.

01 583 07 00

Produktno svetovanje

Za informacije in nasvete v zvezi z nakupom in uporabo hišnih aparatov smo, od ponedeljka do petka med 7. in 20. uro, dosegljivi na brezplačni telefonski številki. Kadar koli pa nam lahko pišete prek spletnega obrazca.