Sestavine:

3 večja jajca
180 gramov sladkorja
350 gramov moke
1/2 pecilnega praška
150 gramov orehov
150 gramov rozin ali brusnic
1 beljak - za premaz

Priprava:

Ločite jajca na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepite sneg in jim vmešajte tretjino sladkorja. Rumenjake stepite s preostalim sladkorjem da se prostornina vsaj dvakrat poveča.

Brusnice in orehe pomokajte z žlico moke. Ostalo moko zmešajte s pecilnim praškom. K rumenjakom najprej vmešajte orehe in brusnice. Nato pa še moko. Čisto na koncu vmešajte sneg.

Oblikujete dve večji ali tri manjše štruce. Če se testo preveč prijema na roke si pomagajte z vodo.

Štruci pecite na 180 stopinjah 30 minut. Na sredini peke jih premažite z beljakom, ki ste ga predhodno nežno stepli z vilico.

Takoj vroči štruci zrežite na piškote pod kotom in pustite da se osušijo na zraku in strdijo.

Pripravila: Anina kuhinja

Poglejte si video