Moko in maslo hitro zmiksajte v multipraktiku.
Vmešajte sladkor, vanilijev sladkor, sol in rumenjake. Mešajte da se oblikuje testo. Testo zavijte v plastično folijo in položite v hladilnik za 30 minut.
Mandlje zmeljite v fino moko.
Beljak, sladkor in vanilijev sladkor zmešajte skupaj, da se sestavine povežejo. Vmešajte mlete mandlje in cimet, ter položite v hladilnik za čas hlajenja testa.
Testo zvaljajte na debelino 3 mm in ga položite v hladilnik za 15 minut. Če nimate časa za dodatno hlajenje, ga specite takoj.
Iz testa izrežite kroge in jih polagajte na pekač obložen s papirjem za peko. Mandljev nadev napolnite v brizgo (če je nimate lahko nadevate tudi samo z žličko) in ga po vrhu nabrizgajte. Na sredino dodajte olupljen mandelj za okras.
Pekač položite v pečico segreto na 180 stopinj za 13-15 minut – odvisno od velikosti in željene zapečenosti piškotov.