Sestavine:
Za osnovo:
200 g krhkih maslenih piškotov
125 g masla
Sok in lupina ene limone
Cimet v prahu
Za nadev:
45 g želatine
700 g jogurta
700 g stepene smetane
4 žličke medu
120 g sladkorja v prahu
Lupina pomaranče
Za oblogo:
3 pomaranče
Nasekljane pistacije
Priprava:
V skledi zdrobite maslene piškote. Raztopite maslo in ga vmešajte v zdrobljene maslene piškote. Dodajte cimet v prahu, limonin sok in limonino lupino ter temeljito zmešajte. Spodnji del pekača z vzmetjo (približno 26 cm premera) prekrijte s papirjem za peko in namastite rob. Maso z zdrobljenimi piškoti nato pritisnite ob dno pekača in ga za približno 30 minut vstavite v hladilnik.
Jogurt zmešajte z želatino, vmešajte med, sladkor v prahu in naribano pomarančo. Nato vmešajte stepeno smetano in temeljito premešajte. Jogurtovo kremo enakomerno porazdelite po pladnju za torto. Torto pustite v hladilniku čez noč ali vsaj 8 ur. Olupite in narežite pomaranče, z njimi prekrijte vrh torte ter posujte z nasekljanimi pistacijami.
Postrezite in uživajte v resnično slastni torti!