Sestavine za štiri porcije sladice
4 jabolka
200 g zamrznjenih češenj
3 jedilne žlice sladkorja
1 čajna žlička cimeta
1 jedilna žlica limoninega soka
16 kanelonov
1 jedilna žlica masla za pekač
500 ml smetane
1 strok vanilije
1 jajce + 2 jajčna rumenjaka
2 jedilni žlici sladkorja
2 jedilni žlici kisle smetane
50 g mandljevih lističev
30 g pistacij
Sladkor v prahu
Priprava
Čas priprave: 25 min
Čas kuhanja: 30 min
Pečico segrejte na 180 °C stopinj. Operite jabolka, jih narežite na majhne kocke in na grobo sesekljajte češnje. Mešanico sadja umešajte s sladkorjem, cimetom in limoninim sokom. Kanelone napolnite z jabolki in mešanico češenj. Položite jih enega ob drugem v z maslom premazan pekač. Smetano zmešajte z vsebino stroka vanilije, jajci in sladkorjem ter prelijte kanelone. Kislo smetano mešajte, dokler ni povsem gladka, z njo premažite kanelone in jih 30 minut pecite v pečici. Mandljeve lističe in pistacije popražite v nesprijemljivi ponvi in jih skupaj s sladkorjem v prahu posujte po toplih kanelonih in nemudoma postrezite.