Sestavine za štiri porcije kot glavni obrok
400 g testenin orecchiette
Sol
200 g bazilike
2 jedilni žlici limoninega soka
1 strok svežega česna
60 g pinjol
50 g parmezana + nekoliko za posutje
100 ml oljčnega olja
1 avokado
Priprava
Čas priprave: 12 min
Čas kuhanja: 10 min
Zavrite velik lonec vode in dodajte sol. Orecchiete skuhajte "al dente" v skladu z navodili na embalaži ter skodelico vode v kateri so se testenine kuhale prihranite za pozneje. Operite baziliko in jo stresite, da se osuši. V ponvi popražite pinjole, da razvijejo aromo. Vsa semena skupaj z preostalimi sestavinami vstavite v mešalnik in temeljito zmešajte – po potrebi dodajte nekoliko olja.
Rezance še mokre iz lonca prestavite v segreto skledo ter zmešajte s pestom in nekoliko vode od testenin. Postrezite z grobo mletim poprom in nekoliko parmezana.