Sestavine za štiri porcije
350 g rdeče pese
2 stroka svežega česna
1 jedilna žlica oljčnega olja
1 vejica rožmarina
100 g skute
100 g naribanega mladega sira pecorino
1 jajčni rumenjak
Kanček limoninega soka
Sol, poper
Za testo:
300 g moke
1 jedilna žlica soli
2 jajci + 1 jajčni rumenjak
2 jedilni žlici oljčnega olja
Za omako:
150 g masla
8 rezin limone
2 vejici svežega rožmarina
Priprava
Čas priprave: 60 min
Počivanje: 30 min
Čas kuhanja: 20 min
Olupite rdečo peso in jo narežite na zelo majhne kocke. Česen olupite in narežite. V ponvi segrejte oljčno olje in nežno popražite česen. Dodajte narezano zelenjavo in 3 jedilne žlice vode ter kuhajte približno 12 minut. Pustite, da se počasi kuha. Nasekljajte rožmarin. Rdeči pesi dodajte rožmarin, skuto, 50 g sira pecorino, jajčni beljak, limonin sok, sol in poper. Preostale jajčne beljake dajte na stran.
Za testo zmešajte moko, sol, jajca in olje ter zgnetite v enotno in gladko testo. Odvisno od velikosti jajc lahko količino moke nekoliko prilagodite. Testo ovijte v folijo in pustite počivati vsaj 30 minut. Testo na tanko razvlecite – uporabite aparat za testenine na stopnji 6. Z rezalnikom za piškote izrežite 8-centimetrske kroge. Na vsak krog nanesite 1 jedilno žlico polnila. Robove testa na tanko premažite z jajčnim beljakom, ga zavijte in s pomočjo vilice tesno zatesnite.
Zavrite velik lonec osoljene vode. Raviole nežno položite v vrelo vodo. Rahlo znižajte temperaturo in raviole kuhajte približno 6 minut, da se skuhajo "al dente". V majhni posodi na nizki temperaturi stopite maslo. Dodajte rezine limone.
Raviole postrezite z limoninim maslom, sirom pecorino in nasekljanim rožmarinom.