Sestavine za štiri porcije
400 g črnih testenin
2 jedilni žlici rozin
60 g indijskih oreščkov
500 g škampov
2 jedilni žlici oljčnega olja
3 stroki svežega česna
1 čili
1 koromač z listi
4 cl vina Martini Bianco
1 čajna žlička žafranike
Sol, poper
Priprava
Čas priprave: 20 min
Čas kuhanja: 20 min
Zavrite velik lonec osoljene vode in testenine skuhajte v skladu z navodili. Rozine namočite v topli vodi, da se omehčajo. V ponvi popražite indijske oreščke in jih na grobo nasekljajte. V veliki ponvi segrejte oljčno olje in popražite škampe in dajte na stran. Olupite česen, narežite ga na tanke rezine in v vroči ponvi popražite skupaj s čilijem. Operite koromač in ga narežite na kocke, nasekljana koromačeva semena dodajte v ponev skupaj s česnom. Vlijte Martini Bianco ter dodajte posušene rezine in žafraniko.
Pustite nekaj časa vreti, dodajte škampe ter zmešajte skupaj z testeninami. Po potrebi dodajte manjšo količino vode v kateri so se kuhale testenine.
Začinite s soljo in poprom ter posujte z nasekljanimi listi koromača in indijskimi oreščki.