Hrustljava skorja, mehka sredica: popoln italijanski kruh.
Popoln italijanski kruh za vaše goste: ko ga še svežega vzamete iz pečice, ima okus po kratkem izletu v Italijo. Ne glede na to, ali kruh ponudite kot predjed, ob solati ali kot česnov kruh – zadišalo bo po italijanski kuhinji. Za popolno hrustljavo skorjo in mehko sredico, ki je ne boste nikoli pozabili, dodajte nekaj pare. Časi, ko ste morali v pečico vstaviti dodatno posodo z vodo, so minili. Zdaj zadostuje le naša posebna sestavina: funkcija dodajanja pare pri pečicah Bosch Serije 6.
Sestavine | Za 4 porcije
250 g večnamenske moke
250 g pšeničnega zdroba (lahko se zamenja z moko)
1 jedilna žlica sladkorja ali medu
1-1,5 zavitka suhega kvasa ali 15 g svežega kvasa
300 ml mlačne vode
1 jedilna žlica soli (morska sol)
Priprava
1.
Na delovno površino posujte nekaj moke in pšeničnega zdroba. V mlačni vodi raztopite kvas. Ko je pripravljen, vse sestavine zmešajte skupaj in jih gnetite vsaj 5 minut, dokler ne dobite mehkega testa.
2 .
Testo oblikujte v kepo, ga posujte z moko in vanj zarežite z nožem. Testo naj pokrito počiva na toplem mestu, dokler se njegov volumen ne podvoji. Eno minuto gnetite, da testo spusti zrak, ponovno oblikujte v kepo, v testo zarežite z nožem in pustite počivati, dokler se volumen ne podvoji.
3.
Na koncu testo posujte z moko in ga približno 15 minut pecite pri 220 °C na nastavitvi 2 s funkcijo dodajanja pare ter ga nato še 30-35 minut pecite brez pare pri 180 °C.
Nastavitve
3D vroč zrak
15 minut z dodatno paro na stopnji 2 pri 220 °C
30-35 minut brez pare pri 180 °C
Nasvet
Profesionalni kuharski mojstri režejo surove štruce s čisto britvico ali z nožem. Rezultat: pri peki ne pride do krušenja drobtin.
Še boljši rezultati pri vsakem receptu.
Ko gre za kuhanje, lahko pametne funkcije pri vseh receptih pripeljejo še do boljših rezultatov. Odkrijte široko paleto funkcij naše palete vgradnih pečic in si zagotovite popolne rezultate pri kuhanju.