Hvala, ker ste izbrali svoj Bosch aparat za mletje mesa. Tukaj je vse, kar morate vedeti, da začnete. 

Pokazali vam bomo, kako enostavno je sestaviti vaš aparat za mletje mesa MultiPower Serie 4 in kateri nastavki vam pri čem pomagajo.

Začnite.

Aparat za mletje mesa MultiPower Serie 4 na kuhinjskem pultu.
Bližnji posnetek upravljalnega gumba na aparatu za mletje mesa MultiPower Serie 4.
Predal za shranjevanje plošč na aparatu za mletje mesa MultiPower Serie 4.
Roka pritiska tlačilnik za predelavo čičerike na aparatu za mletje mesa MultiPower Serie 4.
Deli aparata za mletje mesa MultiPower Serie 4, primerni za pomivanje v pomivalnem stroju. Oseba, ki izpira komoro za mletje pod pipo.

Razpakirajte svoj aparat za mletje mesa MultiPower Serie 4 in začnite novo dobo priprave hrane. Pokazali vam bomo, kako preprosto je namestiti različne nastavke.

Vaš sekljalnik je zasnovan za intuitivno rokovanje, s priročnimi idejami za shranjevanje in deli, ki jih je enostavno čistiti.

Ste pripravljeni? Za vaš navdih smo dodali tudi nekaj receptov, razvrščenih po posameznih nastavkih.

Nameščanje nastavka za mletje in recepti.

Aparat za mletje mesa MultiPower Serie 4 s posameznimi nastavki – komora za mletje, podajalni polž, dvostranska rezila, plošča za mletje in obročasta matica – ponazarja sklop.

1. Namestite in pritrdite komoro za mletje

2. Namestite dovajalnega polža na komoro za mletje

3. Dodajte dvostranska rezila

4. Namestite izbrano ploščo

5. Zategnite obročno matico in poravnajte z varnostnim zaklepom

In nenazadnje, velik pladenj za hrano in tlačilnik omogočata zelo priročno polnjenje vašega aparata.

Hrustljave falafel kroglice
Falafel kroglice, solata iz rdečega zelja in humus na krožniku.

Hrustljave zunaj, mehke znotraj, te falaflove kroglice kar pokajo od aromatičnih začimb in zdrave dobrote.

Zahtevnost: srednja

Dodatni pripomočki: 1 pekač

Sestavine za 20 falaflov:
250 g čičerike (posušene)
1 čebula (pribl. 50 g)
2 stroka česna
50 g svežega peteršilja
25 ml limoninega soka
1½ žličke soli
1 ščepec črnega popra (sveže mlet)
1 žlički mlete kumine
½ žličke mletega koriandra
1 žlička pecilnega praška

Podatki o hranilni vrednosti: na porcijo pribl.: 47 kcal | 3 g beljakovin | 1 g maščobe | 8 g ogljikovih hidratov

Čas priprave: 30 minut

Skupni čas: 12 ur in 45 minut

Priprava:

1
Za pripravo falaflov čičeriko namakajte vsaj 12 ur. Vodo zamenjajte na polovici.

2
Pekač obložimo s peki papirjem in segrejemo pečico po navodilih proizvajalca:
Ventilatorska pečica: 180 °C

3
Namočeno čičeriko splaknemo, čebulo in česen olupimo ter narežemo na osem kosov. Peteršilju odstranimo liste. Pritrdite nastavek za mletje mesa s fino perforirano ploščo (3 mm). Posodo postavimo pod iztočno odprtino in vse postopoma zdrobimo v fino zmes s tlačilnikom (do oznake max).

4
V zmes vmešamo sol, črni poper, mleto kumino, mleti koriander in pecilni prašek. Z vlažnimi rokami oblikujte 20 kroglic in jih polagajte na pekač. Pecite falafel, kot je navedeno:
Nivo 2 (spodnja tretjina) + 4 (zgornja tretjina)
Ventilatorska pečica: 180 °C
Čas peke: pribl. 25 minut

Nasvet: slastne falafle postrezite poleg različne zelenjave ali omak: na primer z avokadovo ali jogurtovo pomako. Za navdih si oglejte naše recepte za humus in solato iz rdečega zelja.

Humus
Humus v keramični skledi poleg posodic z začimbami.

Kremast, gladek in poln živahne čičerike, tahinija in pikantnega limoninega okusa. Ta priljubljena bližnjevzhodna pomaka je domača kulinarična poslastica.

Zahtevnost: enostavno

Poseben pribor: 1 skleda

Sestavine za 8 porcije:
400 g konzervirane čičerike
1 strok česna
4 žlici limoninega soka
40 g tahinija
1 žlički mlete kumine
1 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
½ žličke soli
½ žličke čilijevih kosmičev

Podatki o hranilni vrednosti: na porcijo pribl.: 124 kcal | 4 g beljakovin | 5 g maščobe | 14 g ogljikovih hidratov

Čas priprave: 5 minut

Skupni čas: 10 minut

Priprava:

1
Čičeriko odcedimo in zberemo tekočino. Česen olupimo. Pritrdite nastavek za mletje mesa s fino perforirano ploščo (3 mm). Skledo postavimo pod izhodno odprtino in s tlačilnikom (oznaka max) zmeljemo čičeriko s česnom v humus.

2
V skledo dodajte 50 ml čičerikine vode (aquafaba), limonin sok, tahini, mleto kumino, ekstra deviško oljčno olje, sol in čilijeve kosmiče, mešajte, dokler ne postane kremasto, in pustite na strani, dokler ni pripravljeno za serviranje.

Nasvet: uživajte v tem okusnem kremastem humusu kot pomaki, s kruhom ali v kombinaciji z zlatorjavim falaflom. Oglejte si naš recept za hrustljave falaflove kroglice na tej strani.

Vegi burger polpeti
Vegi burger polpeti poleg narezanega paradižnika, kumare in zelene solate na krožniku.

Krepki in slastni vegetarijanski burger polpeti, narejeni z zelenjavo in ovsenimi kosmiči, so prav tako okusni kot njihovi mesni primerki.

Zahtevnost: enostavno

Dodatni pripomočki: skleda, ponev za cvrtje, lopatica

Sestavine za 4 porcije:
½ šopa svežega peteršilja
Četrtina pora (pribl. 50 g)
1 čebula (pribl. 50 g)
1 strok česna
1 korenček (pribl. 100 g)
50 g zelene
200 g fino valjanih ovsenih kosmičev
1 jajce
200 ml vode
1 žlički soli
2 ščepca črnega popra (sveže mleti)
Sončnično olje za cvrtje

Podatki o hranilni vrednosti: na porcijo pribl.: 228 kcal | 9 g beljakovin | 5 g maščobe | 40 g ogljikovih hidratov

Čas priprave: 30 minut

Skupni čas: 45 minut

Priprava:

1
Svež peteršilj sesekljamo, por pa narežemo na drobne kolobarje.

2
Olupite čebulo, strok česna, korenček in zeleno. Čebulo narežemo na pol, zeleno pa na 3 cm široke trakove. Pritrdite nastavek za ribanje s ploščo za fino ribanje. Posodo postavite pod izhodno odprtino in s tlačilnikom nasekljajte zelenjavo (oznaka min).

3
V skledi zmešajte ovsene kosmiče, jajce, vodo, sol in črni poper ter pustite stati pribl. 15 minut. Vse skupaj enakomerno premešamo z zelenjavo in peteršiljem.

4
Zmes oblikujemo v 4 polpete in jih na obeh straneh pražimo v ponvi s sončničnim oljem na srednjem ognju pribl. 7 minut.

5
Sestavite zelenjavne polpete kot burgerje in dodajte želeno žemljo, zeleno solato, paradižnik in omake za postrežbo.

Nasvet: te polpete so prav tako okusne brez burger žemljice v solati.

Grške mesne kroglice v paradižnikovi omaki
Mesne kroglice v paradižnikovi omaki v ponvi na mizi poleg pitta kruha.

Te začinjene mesne kroglice v okusni paradižnikovi omaki bodo na vašo mizo prinesle pristne grške okuse.

Zahtevnost: enostavno

Dodatni pripomočki: 2 skledi, velika ponev za cvrtje

Sestavine za 4 porcije:

Za mesne kroglice
200 g govejih prsi
200 g govejega fileja
1 čebula (pribl. 50 g)
2 stroka česna
30 g panko drobtin
1 jajce
½ šopa svežega peteršilja
2 žlički posušenega origana
1 žlička posušene mete
1 žlički mlete kumine
¼ žličke čilijevih kosmičev
1 ščepec mletih nageljnovih žbic
½ žličke soli
¼ žličke črnega popra (sveže mleti)
3 žlice oljčnega olja (primernega za cvrtje)

Za paradižnikovo omako
1 strok česna
400 g vloženih nasekljanih paradižnikov
½ žličke cimeta 1 žlička medu
½ žličke posušenega origana
½ žličke posušene bazilike
½ žličke soli
2 ščepca črnega popra (sveže mleti)
4 pitta kruhki (pribl. 60 g vsakega za postrežbo)

Podatki o hranilni vrednosti: na porcijo pribl.: 487 kcal | 22 g beljakovin | 28 g maščobe | 33 g ogljikovih hidratov

Čas priprave: 30 minut

Skupni čas: 47 minut

Priprava:

1
Goveje prsi in fileje narežemo na 3 cm velike kose. Čebulo in česen olupimo in narežemo na 8 kosov. Pritrdite nastavek za mletje mesa s srednje perforirano ploščo (4,5 mm). Posodo postavimo pod izhodno odprtino in s tlačilnikom zmeljemo meso, čebulo in stroke česna v mleto meso (do oznake max) .

2
Dodajte panko drobtine, jajce in 3 žlice vode v veliki skledi, premešajte in na kratko pustite stati. Dodamo drobno sesekljane liste peteršilja. Dodamo mleto meso, posušen origano, posušeno meto, mleto kumino, čilijeve kosmiče, mlete nageljnove žbice, sol in črni poper ter vse dobro premešamo.

3
Mleto meso z vlažnimi rokami oblikujte v 16 enakih kroglic in vsako posebej na oljčnem olju v veliki globoki ponvi na srednjem ognju popecite 2 minuti z vseh strani. Mesne kroglice vzamemo iz ponve in odstavimo.

4
Za pripravo omake česen olupimo in drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo narezane paradižnike iz pločevinke, cimet, med, posušen origano, baziliko, sol in črni poper ter pustimo vreti pribl. 5 minut. Dodamo mesne kroglice in dušimo še 12 minut oziroma dokler se omaka ne zgosti in mesne kroglice skuhajo.

5
Mesne kroglice v paradižnikovi omaki razporedimo po krožnikih in postrežemo s pitto kruhom.

Nasvet: kot alternativo mešanemu mletemu mesu lahko uporabite tudi mleto meso iz teletine ali jagnjetine. Ali pa dodajte feta sir paradižnikovi omaki za dodatno kremastost.

Datljeve energijske kroglice
Datljeve energijske kroglice v keramičnih posodah.

Te slastne majhne kroglice, ki jih je enostavno narediti, vam bodo dale hiter sunek energije, ko ste na poti.

Zahtevnost: enostavno

Dodatni pripomočki: 2 skledi

Sestavine za 20 kroglic :
1 korenček (pribl. 100 g)
80 g mandljev
40 g orehov
0,5 vaniljevega stroka
180 g izkoščičenih datljev
30 g naribanega kokosa
½ žličke mletega ingverja
1 žlička mletega cimeta

Podatki o hranilni vrednosti: na 100 g pribl.: 358 kcal | 7 g beljakovin | 21 g maščob | 39 g ogljikovih hidratov

Čas priprave: 15 minut

Skupni čas: 15 minut

Priprava:

1
Olupite korenček. Pritrdite nastavek za ribanje s ploščo za fino ribanje. Posodo postavite pod izhodno odprtino in s tlačilnikom nasekljajte korenček (oznaka min).

2
Grobo sesekljane mandlje in orehe zmešamo s semeni stroka vanilje, dodamo izkoščičene datlje, 15 g nastrganega kokosa, mlet ingver in mlet cimet. Odstranite nastavek za rezanje in namestite nastavek za mletje mesa s srednje perforirano ploščo (4,5 mm). Posodo postavite pod izhodno odprtino; mešanico datljev in korenčka zmeljemo v gosto, gladko maso s tlačilnikom (stopnja max).

3
Zmes oblikujte v 20 enako velikih kroglic in jih povaljajte v preostalem nastrganem kokosu. Uživajte takoj ali shranite v hladilniku v nepredušni posodi.

Nasvet: Zelo enostavno je zamenjati sestavine in ustvariti nove okuse: poskusite na primer drugo suho sadje, oreščke in začimbe ali povaljajte svoje energijske kroglice v kakavu v prahu ali mletih oreščkih.

Ribje polpete
Ribja polpeta s solato v žemlji na krožniku.

Okusna jed s severa Nemčije!

Zahtevnost: enostavno

Dodatni pripomočki: skleda, ponev za cvrtje

Sestavine za 4 porcije:
400 g fileja trske
1 čebula (pribl. 50 g)
1 jajce
80 g krušnih drobtin
1 žlici limoninega soka
¼ šopa peteršilja
½ žlice soli
¼ žlice popra
Sončnično olje za cvrtje

Podatki o hranilni vrednosti: na porcijo pribl.: 504 kcal | 34 g beljakovin | 32 g maščobe | 58 g ogljikovih hidratov

Čas priprave: 27 minut

Skupni čas: 27 minut

Priprava:

1
Za pripravo ribjih polpet narežite file trske na 3 cm velike kose. Čebulo olupimo in narežemo na 8 kosov. Pritrdite nastavek za mletje mesa z grobo perforirano ploščo (8 mm). Posodo postavite pod izhodno odprtino in s tlačilnikom (stopnja) nasekljajte file trske in čebulo v mleto maso.

2
Zmešajte jajce, 40 g drobtin, limonin sok, peteršilj, sol in črni poper z mešanico rib.

3
Ribjo mešanico oblikujte v 4 ribje kolačke in jih premažite s preostankom krušnih drobtin. V ponvi na sončničnem olju na srednjem ognju specite ribje kolačke na obeh straneh v serijah pribl. 3 minute do zlato rjave barve.

Nasvet: ta sočna ribja pita je okusna, postrežena z remulado, zeleno solato in čebulo, stisnjeno v hrustljavo polnozrnato žemljico. Ali pa poskusite to kulinarično poslastico iz severne Nemčije s svežo krompirjevo solato.

Goveje polpete
Goveje polpete sestavljene s solato in žemljo na deski.

S temi sočnimi govejimi pleskavicami priprava vaših najljubših hamburgerjev doma ne bi mogla biti lažja in okusnejša.

Zahtevnost: enostavno

Poseben pribor: skleda, ponev za cvrtje

Sestavine za 4 porcije:
500 g govejih prsi
1 čebula (pribl. 50 g)
1 strok česna
1 jajce
2 žlici krušnih drobtin
1 žlička srednje pekoče gorčice
1 žlička paradižnikove mezge
1 žlički soli
¼ žličke sveže mletega črnega popra
2 žlici sončničnega olja

Podatki o hranilni vrednosti: na porcijo pribl.: 331 kcal | 32 g beljakovin | 21 g maščobe | 3 g ogljikovih hidratov

Čas priprave: 22 minut

Skupni čas: 30 minut

Priprava:

1
Za pripravo pleskavic narežite goveje prsi na 3 cm velike kose. Čebulo in česen olupimo in narežemo na 8 kosov. Pritrdite nastavek za mletje mesa s srednje perforirano ploščo (4,5 mm). Posodo postavimo pod izhodno odprtino in s tlačilnikom zmeljemo meso, čebulo in česen v mleto meso (do oznake max). Dodamo jajce, drobtine, srednje pekočo gorčico, paradižnikovo mezgo, sol in črni poper ter vse dobro premešamo.

2
Mleto meso oblikujte v 4 polpete in jih na obeh straneh popečete v ponvi na sončničnem olju na srednjem ognju pribl. 8 minut.

Nasvet: uživajte v teh okusnih govejih polpetih na popečenih žemljicah za burger z vašimi najljubšimi prelivi in ​​omako. Za okusne hamburgerje vsaki polpeti dodajte rezino sira čedar, ko je še vroča. Poskrbel bo za topljenje sira za okusno kremasto strukturo!

Veganska klobasica
2 krožnika veganskih klobas s pirejem iz sladkega krompirja.

Ta rastlinska klobasica je mehka in polnega okusa.

Zahtevnost: srednja

Dodatni pripomočki: 2 skledi, pekač, ponev za cvrtje

Sestavine za 4 porcije:
300 g sejtana (pripravljenega za uporabo)
4 žlice kvasnih kosmičev
3 žlice moke
2 žlički soli
2 žlički dimljene paprike (mleta)
2 žlički posušenega majarona
2 žlički limonine lupinice (naribana)
1 žlička belega popra
1 žlička mlete kumine
1 žlička česna v prahu
½ žličke naribanega muškatnega oreščka
250 g konzerviranega belega fižola (odcejen)
1 čebula (pribl. 50 g)
5 žlici sončničnega olja
200 ml sojinega napitka
150 ml vode
Folija
3 žlice sončničnega olja za praženje

Podatki o hranilni vrednosti: na porcijo pribl.: 396 kcal | 30 g beljakovin | 21 g maščobe | 24 g ogljikovih hidratov

Čas priprave: 30 minut

Skupni čas: 2 uri

Priprava:

1
Za pripravo veganske klobasice v veliki posodi zmešajte seitan, kvasne kosmiče, gramsko moko, sol, dimljeno papriko, posušen majaron, naribano limonino lupino, beli poper, mleto kumino, česen v prahu in nariban muškatni orešček.

2
Beli fižol pustimo, da se odcedi, tekočino prihranimo. Čebulo olupimo in narežemo na 8 kosov. Pritrdite nastavek za mletje mesa s srednje perforirano ploščo (4,5 mm). Posodo postavimo pod izhodno odprtino in s tlačilnikom (oznaka max) zmeljemo beli fižol in čebulo v rahlo grobo zmes. Zmešajte s fižolovo tekočino, sončničnim oljem, sojinim napitkom in vodo.

3
Mešanici fižola dodajte mešanico seitana in zmešajte v gladko testo. Testo pustimo počivati ​​pribl. 15 minut.

4
Testo razdelimo na 8 delov, vsak posamezen del položimo na kos živilske folije in zvijemo v klobaso dolžine pribl. 22 cm. Zavrtite konce folije, da jo zatesnite. Vsako klobaso zavijte v posamezen kos aluminijaste folije, položite na pekač in kuhajte na pari, kot je navedeno:
Nivo 3 (sredina)
Steam Plus: 100 °C
Čas peke: pribl. 30 minut

5
Klobase vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladijo pribl. 1 uro.

Nasvet: če vaša pečica nima parne funkcije, preprosto dušite zavite klobase v bain-marie na približno 95 °C pribl. 20 minut. Ta veganska kaša je okusna, postrežena z mezgo iz sladkega krompirja in vašo najljubšo omako.

Nameščanje nastavka za drobilnik in recepti.

Aparat za mletje hrane MultiPower Serie 4 s posameznimi nastavki, komoro za mletje, rezilom za ribanje in obročasto matico, ponazarjajoč sklop.

1. Namestite in pritrdite komoro za mletje

2. Namestite izbrano ploščo za ribanje

3. Zategnite obročno matico in poravnajte z varnostnim zaklepom

In nenazadnje, velik pladenj za hrano in tlačilnik omogočata zelo priročno polnjenje vašega aparata.

Solata iz rdečega zelja
Jed, pripravljena z aparatom za mletje mesa, s solato iz rdečega zelja, kroglicami falafla in humusom.

Uživajte v živahnih okusih z našo solato iz rdečega zelja, ki se ji ni mogoče upreti.

Zahtevnost: enostavno

Poseben pribor: 1 skleda

Sestavine za 8 porcije:
450 g rdečega zelja
1 rdeča čebula (pribl. 50 g)
1 korenček (pribl. 80 g)
1 jabolko (pribl. 200 g)
2 žlici rdečega vinskega kisa
1 žlička srednje pekoče gorčice
150 g jogurta (1,5 % maščobe)
½ žličke soli
¼ žličke sveže mletega črnega popra

Podatki o hranilni vrednosti: na porcijo pribl.: 52 kcal | 3 g beljakovin | 1 g maščobe | 10 g ogljikovih hidratov

Čas priprave: 5 minut

Skupni čas: 10 minut

Priprava:

1
Za pripravo solate rdeče zelje narežemo na pribl. 3 cm široke trakove. Olupite rdečo čebulo, korenček in jabolko. Čebulo prerežite na pol; četrtino in sredico jabolka. Pritrdite nastavek za ribanje s ploščo za fino ribanje. Postavite veliko skledo pod izhodno odprtino in vse nasekljajte s tlačilnikom (oznaka min).

2
V skledo dodamo rdeči vinski kis, srednje pekočo gorčico, 150 g jogurta (1,5 % maščobe), sol in črni poper. Premešamo in pustimo stati v hladilniku do serviranja.

Nasvet: ta čudovita solata iz rdečega zelja je okusna v kombinaciji z zlato rjavim falaflom. Oglejte si naš recept za hrustljave falaflove kroglice na tej strani.

Cvetačni riž
Skleda s cvetačnim rižem, narejenim z aparatom za mletje mesa, poleg cvetov cvetače.

Odlična priloga, ki se odlično poda k zelenemu kariju.

Zahtevnost: enostavno

Dodatni pripomočki: skleda, kozica, ponev za cvrtje

Sestavine za 4 porcije:

Za cvetačni riž
800 g cvetačnih cvetkov
¾ žličke soli
2 žlici sončničnega olja

Podatki o hranilni vrednosti:
Na porcijo približno: 40 kcal | 3 g beljakovin | 0,4 g maščobe | 8 g ogljikovih hidratov

Čas priprave: 5 minut

Skupni čas: 15 minut

Priprava:

1
Za pripravo cvetačnega riža narežite cvetove cvetače na 3 cm velike kose. Pritrdite nastavek za ribanje s ploščo za fino ribanje. Posodo postavite pod izhodno odprtino in cvetke cvetače drobno nasekljajte s tlačilnikom (oznaka max). Prestavimo v cedilo, potresemo s soljo in odstavimo, da izteče voda.

2
V ponvi nežno prepražimo cvetačni riž z dvema žlicama sončničnega olja na srednjem ognju pribl. 5 minut.

3
Cvetačni riž razporedite po krožnikih in postrezite z vašo najljubšo glavno jedjo ali prilogo.

Nasvet: za okrepitev okusa poskusite cvetačo rahlo prepražiti na sezamovem olju ali svoj kari okrasite s praženim sezamom.

Cvetačni riž se odlično poda k zelenjavnemu zelenemu curryju ali kot ocvrta jed z zelenjavo po vaši izbiri.

Vlažna korenčkova torta Aargau
Korenčkova torta, narejena z aparatom za mletje mesa, na krožniku poleg sklede mandljev.

Ta klasična švicarska korenčkova torta je priljubljena pri mladih in starih.

Zahtevnost: enostavno

Dodatni pripomočki: pekač za torte (Ø 18 cm), 2 skledi, stoječi mešalnik, pekač, kozica

Sestavine za 8 rezin:
2 beljaka
150 g sladkorja
150 g mehkega masla, narezanega na kocke
4 rumenjaki
100 g mletih mandljev
170 g pšenične moke tipa 550
1½ žlice pecilnega praška
2 žlički naribane limonine lupinica
1 ščepec soli
1 velik ščepec mletega cimeta
3 korenčki vsak po pribl. 80 g
4 žličke mandljevih lističev
80 g marelične marmelade
120 g sladkorja v prahu
2 žlici limoninega soka
8 marcipanovih korenčkov (neobvezno)
Maslo za mazanje

Podatki o hranilni vrednosti: na porcijo pribl.: 561 kcal | 10 g beljakovin | 30 g maščobe | 66 g ogljikovih hidratov

Čas priprave: 20 minut

Skupni čas: 65 minut

Priprava:

1
Pekač za torto z odstranljivim robom (Ø 18 cm) obložimo s papirjem za peko in robove namažemo z malo masla.

Pečico segrejte po navodilih proizvajalca: zgornja/spodnja temperatura: 180 °C.

2
V skledi stepemo beljake in 50 g sladkorja. Mešanico prenesite v hladilnik in ohladite.

3
V skledi penasto stepemo kocke mehkega masla, rumenjake in preostali sladkor. Dodamo mlete mandlje, pšenično moko tip 550, pecilni prašek, naribano limonino lupinico, sol in mleti cimet ter vse skupaj dobro premešamo.

4
Olupite korenje. Pritrdite nastavek za ribanje s ploščo za fino ribanje. Posodo s testom postavite pod odprtino za izpust in s tlačilnikom na drobno nasekljajte korenje (oznaka min). Dodamo stepene beljake in vse skupaj z lopatko zmešamo v gladko maso.

5
Testo vlijemo v pripravljen model za torte, ga poravnamo in spečemo, kot je prikazano: pekač za torte na rešetki nivoja 2 (spodnja tretjina)
Zgornje/spodnje gretje: 180 °C
Čas peke: pribl. 45 minut

6
Torto vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.

7
V ponvi na srednjem ognju popečemo narezane mandlje in odstavimo. V ponvi na srednjem ognju segrejte marelično marmelado. Medtem zmešajte sladkor v prahu in limonin sok, da dobite gladko glazuro.

8
Ko se ohladi, torto zvrnemo iz modela in namažemo z vročo marelično marmelado. Torto premažite z glazuro in okrasite robove s popečenimi lističi mandljev. Korenčkovo torto Aargau okrasite s korenčki iz marcipana, če jih uporabljate, in postrezite.

Nasvet: korenčkovo torto Aargau lahko naredite tudi z mletimi lešniki. Mlete mandlje preprosto nadomestite z enako količino mletih lešnikov.

Zelenjavni ocvrtki z zeliščno pomako
Zelenjavni ocvrtki na krožniku, zraven jogurtova pomaka in skleda sesekljane mlade čebule.

Zaradi orehov in pisane mešane zelenjave so ti ocvrtki res okusni. Hitro kosilo, postreženo s svežo zeliščno jogurtovo pomako.

Zahtevnost: srednja

Dodatni pripomočki: 2 sklede, ponev za cvrtje

Sestavine za 4 porcije:

Za zeliščno pomako
1 šop mešanih svežih zelišč
300 g jogurta (3,5 % maščobe)
200 g crème fraîche
½ žličke soli
1 ščepec sveže mletega črnega popra

Za zelenjavne ocvrtke
2 mladi čebuli
6 korenčkov (pribl. 80 g vsak)
2 krompirja (pribl. 75 g vsak)
75 g orehov
60 g pšenične moke tipa 405
3 jajca
½ žličke mlete sladke paprike
1 žlički soli
70 ml sončničnega olja
2 mladi čebuli (za okras)

Podatki o hranilni vrednosti: na porcijo pribl.: 398 kcal | 13 g beljakovin | 20 g maščobe | 42 g ogljikovih hidratov

Čas priprave: 27 minut

Skupni čas: 27 minut

Priprava:

1
Za pripravo zeliščne pomake šopu svežih zelišč odstranimo liste in jih drobno sesekljamo. V skledi zmešajte z jogurtom (3,5 % maščobe), crème fraîche, soljo in črnim poprom ter ohladite.

2
Za pripravo zelenjavnih ocvrtkov mlado čebulo narežemo na drobne kolobarje in jo odstavimo. Korenje in krompir olupimo in krompir narežemo na pol ali na četrtine, odvisno od velikosti. Pritrdite nastavek za ribanje s ploščo za fino ribanje. Posodo postavite pod izhodno odprtino in s tlačilnikom nasekljajte korenje, krompir in orehe (oznaka maks). Dodamo mlado čebulo, moko tipa 405, jajca, sladko papriko in sol ter vse skupaj dobro premešamo.

3
V ponvi segrejte sončnično olje. Z jedilno žlico dodajajte majhne količine zelenjavne in jajčne mešanice v ponev, tako da naredite majhne ocvrtke. Cvremo na obeh straneh na srednjem ognju, dokler niso zlato rjave in hrustljave.

4
2 mladi čebuli narežemo na drobne kolobarje. Zelenjavne ocvrtke z zeliščnim pomakom razporedimo po krožnikih in postrežemo okrašene z mlado čebulo.

Nasvet: za malo raznolikosti okusov poskusite različne sestavine, npr. bučko ali bučo za testo.

Cmoki, polnjeni z mleto govedino in zelenjavo
Polnjeni cmoki na krožnikih, zraven paličice in posodice s mlado čebulo in semeni črnega sezama.

Ti krepki cmoki v azijskem slogu, polnjeni z mletim mesom in zelenjavo, popeljejo vaše brbončice na okusno potovanje.

Zahtevnost: napredno

Dodatni pripomočki: 3 sklede, stoječi mešalnik, kuhinjska krpa, ponev za cvrtje, valjar

Sestavine za 4 porcije:
260 g pšenične moke tipa 405
140 ml vrele vode
¼ rdečega čilija
1 kos ingverja (pribl. 2 cm)
1 korenček (pribl. 80 g)
50 g šampinjonov
100 g govejih prsi
3 šalotke (pribl. 40 g vsaka)
2 stroka česna
2 žlici sezamovega olja
2 žlici svetle sojine omake
½ žličke Worcester omaka
1 žlička krušnih drobtin
¼ žličke soli
2 ščepca črnega popra (sveže mleti)
150 g pak choi
2 žlici sončničnega olja
1 žlica semen črnega sezama (za okras)
2 mladi čebuli (za okras)

Podatki o hranilni vrednosti: na porcijo pribl.: 504 kcal | 24 g beljakovin | 19 g maščobe | 55 g ogljikovih hidratov

Čas priprave: 1 ura

Skupni čas: 1 ura 40 minut

Priprava:

1
Pšenično moko tip 405 gnetemo z vrelo vodo pribl. 10 minut, da naredite čvrsto testo. Pokrijte z vlažno kuhinjsko krpo in pustite počivati ​​najmanj 1 uro.

2
Rdeči čili papriki odstranimo semena, ingver olupimo in drobno sesekljamo. Korenček olupimo, gobe očistimo in prerežemo na pol. Pritrdite nastavek za ribanje s ploščo za grobo ribanje. Posodo postavite pod izhodno odprtino, s tlačilnikom nasekljajte korenček in gobe ter jih postavite na stran (oznaka min).

3
Goveje prsi narežemo na 3 cm velike kose. Šalotko in stroke česna olupimo in prerežemo na pol. Odstranite nastavek za rezanje in ga zamenjajte z nastavkom za mletje mesa s srednje perforirano ploščo (4,5 mm). Posodo postavite pod izhodno odprtino; goveje meso, šalotko in strok česna postopoma pretlačite v mleto zmes s tlačilnikom (oznaka max).

4
V ponvi pražite mešanico zelenjave in mletega mesa z dvema žlicama sezamovega olja na srednjem ognju pribl. 7 minut. Zmešajte s svetlo sojino omako, Worcester omako, drobtinami, soljo in črnim poprom. Dodamo na tanke trakove narezan pak choi in pražimo še 3 minute, da se rahlo zmehča. Pustite, da se ohladi.

5
Z rokami pregnetemo testo na pomokani delovni površini in oblikujemo 2 svaljka. Vsakega razdelite na 8 enako velikih kosov in razvaljajte v tanke hlebčke (Ø 10 cm). Ko se ohladi, dodajte 1-2 žlički nadeva na sredini vsakega kosa. Rob ene polovice rahlo navlažite in na sredini pritisnite skupaj z robom nasprotne polovice. Ustvarite značilno obliko gyoza in stisnite robove skupaj. Cmoke položimo na pomokan krožnik.

6
Segrejte 2 žlici sončničnega olja v ponvi na srednji vročini. Cmoke pražimo na olju 2-3 minute, da lepo porjavijo spodaj. Dodamo ½ skodelice vode in kuhamo cmoke pokrite s pokrovom pribl. 7 minut, dokler voda ne izhlapi.

7
Mlado čebulo narežemo na tanke kolobarje. Cmoke razporedimo po krožnikih, okrasimo s črnim sezamom in mlado čebulo ter postrežemo z omako po želji.

Nasvet: poskusite zelenjavo, kot je paprika ali brokoli, za okusen nadev.

Nameščanje nastavka za klobase in recepti.

Aparat za mletje hrane MultiPower Serie 4 s posameznimi nastavki – komora za mletje, podajalni polž, ležajni obroč, nastavek za klobase in obročna matica – ponazarja sklop.

1. Namestite in pritrdite komoro za mletje

2. Namestite dovajalnega polža na komoro za mletje

3. Namestite ležajni obroč

4. Namestite nastavek za klobase

5. Zategnite sprednjo matico in poravnajte z varnostnim zaklepom

In nenazadnje, velik pladenj za hrano in tlačilnik omogočata zelo priročno polnjenje vašega aparata.

Karirane klobase
Krožnik s klobasicami in karijevo omako poleg pomfrija ter sklede s kečapom in začimbami.

S tem okusnim receptom doma ustvarite klasično nemško klobaso s karijem.

Zahtevnost: napredno

Dodatni pripomočki: 3 sklede, ponev za cvrtje

Sestavine za 4 porcije:

Za klobasico
300 g svinjske potrebušine
200 g fileja
1,5 m svinjskega črevesa za klobaso (velikost 28/30)
100 ml smetane (35 % maščobe)
1 jajce
1½ žličke soli
½ žličke črnega popra (sveže mleti)
1 žlička limoninega soka
2 žlički posušenega majarona
½ žličke mlete kumine
½ žličke naribanega muškatnega oreščka

Za kari omako
300 g paradižnikovega kečapa
100 ml vode
1 žlica medu
1½ žlice karija v prahu
½ žličke pekoče paprike (mleta)
1 žlički soli
¼ žličke črnega popra (sveže mleti)

Podatki o hranilni vrednosti: na porcijo pribl.: 681 kcal | 41 g beljakovin | 40 g maščobe | 19 g ogljikovih hidratov

Čas priprave: 30 minut

Skupni čas: 40 minut

Priprava:

1
Za pripravo klobasice odstranite kožo s svinjskega trebuha. Svinjski trebuh in file narežemo na pribl. 3 cm velike kose. Svinjsko črevo namočite po navodilih na embalaži.

2
Pritrdite nastavek za mletje mesa s srednje perforirano ploščo (4,5 mm). Posodo postavite pod izhodno odprtino in meso za klobase postopoma zmeljite v mleto meso s tlačilnikom (oznaka max).

3
Mesu dodamo smetano (35 % maščobe), jajce, sol, črni poper, limonin sok, posušen majaron, mleto kumino in nariban muškatni orešček ter vse z rokami premešamo.

4
Odstranite nastavek za mletje mesa in namestite nastavek za polnjenje klobas. Namočeno svinjsko črevo nataknemo na nastavek za polnjenje klobas in na koncu zavežemo vozel. Lupino postopoma napolnite z mešanico mesa iz pladnja za polnjenje, pri tem pazite, da pride čim manj zraka in pazite, da ga ne napolnite preveč, da ne poči lupina (oznaka max). Na koncu zavežite še en vozel in nato naredite 4 enako velikih klobasic.

5
V ponvi na 30 ml sončničnega olja na srednjem ognju enakomerno popečemo domače klobasice z vseh strani.

6
Za pripravo karijeve omake dodajte paradižnikov kečap, vodo, med, kari v prahu, pekočo papriko, sol in črni poper v skledo ter premešajte. Klobasico narežemo na 1 cm debele rezine in zmešamo s curry omako.

7
Karijeve klobase potresemo s karijem in postrežemo.

Nasvet: krompirjevi krhlji, ocvrt krompirček, čips iz sladkega krompirja ali beli kruh se odlično podajo k klobasam s karijem.

Domača sirna klobasica
Ocvrte klobase, razporejene na leseni deski poleg krompirjeve solate in sklede za okras.

Ta sirova klobasica doda klasični jedi nov pridih s popolno mešanico začimb.

Zahtevnost: napredno

Dodatni pripomočki: 3 bowls, 2 kozici, ponev za cvrtje

Sestavine za 4 porcije:
300 g svinjske potrebušine
200 g fileja
125 g alpskega sira
2 žlički soli
¾ žličke belega popra (sveže mleti)
¼ žličke naribanega muškatnega oreščka
¼ žličke naribane limonine lupinica
1 žlički posušenega majarona
¼ žličke mlete kumine
¼ žličke česna v prahu
½ žličke mletega pimenta
1,5 m svinjskega črevesa za klobaso (velikost 28/30)
Sončnično olje za praženje

Podatki o hranilni vrednosti: na porcijo pribl.: 467 kcal | 28 g beljakovin | 39 g maščob | 0,4 g ogljikovih hidratov

Čas priprave: 30 minut

Skupni čas: 50 minut

Priprava :

1
Za pripravo sirove klobasice odstranite lupino svinjskega trebuha. Svinjski trebuh in file narežemo na pribl. 3 cm velike kose. Svinjsko črevo namočite po navodilih na embalaži.

2
Alpski sir narežemo na 2 cm široke trakove. Pritrdite nastavek za ribanje s ploščo za grobo ribanje. Posodo postavite pod izhodno odprtino in s tlačilnikom na grobo naribajte alpski sir (oznaka mi).

3
Odstranite nastavek za rezanje in namestite nastavek za mletje mesa s srednje perforirano ploščo (4,5 mm). Posodo postavite pod izhodno odprtino in meso za klobase postopoma predelajte v mleto meso s tlačilnikom (oznaka max).

4
Mesu dodamo nariban sir, sol, beli poper, nariban muškatni orešček, limonino lupinico, posušen majaron, mleto kumino, česen v prahu in mlet piment ter vse skupaj dobro premešamo z rokami.

5
Odstranite nastavek za mletje mesa in namestite nastavek za polnjenje klobas. Namočeno svinjsko črevo nataknemo na nastavek za polnjenje klobas in na koncu zavežemo vozel. Lupino postopoma napolnite z mešanico mesa in sira iz pladnja za polnjenje, pri tem pazite, da pride čim manj zraka in pazite, da ga ne napolnite preveč, da ne poči lupina (oznaka max). Na koncu zavežite še en vozel in nato naredite 8 enako velikih klobasic. Pokrijte in ohladite.

6
V ponvi s sončničnim oljem na srednjem ognju enakomerno popečemo sirno klobasico z vseh strani.

7
Sirno klobasico razporedite na krožnik in postrezite s svojo najljubšo prilogo.

Nasvet: namesto alpskega sira poskusite ementalec ali drugo okusno vrsto sira.

Nameščanje nastavka kebbe in recepti.

Aparat za mletje mesa MultiPower Serie 4 s posameznimi nastavki – komora za mletje, podajalni polž, nastavek za kebbe in obročna matica – ponazarja sklop.

1. Namestite in pritrdite komoro za mletje

2. Namestite dovajalnega polža na komoro za mletje

3. Namestite nastavek za kebbe

4. Zategnite sprednjo matico in poravnajte z varnostnim zaklepom

In nenazadnje, velik pladenj za hrano in tlačilnik omogočata zelo priročno polnjenje vašega aparata.

Orientalske mlete kroglice iz bulgurja z jogurtovo-metino pomako (Kebbe)
Goveji kebbe, aranžiran na krožniku z metinim jogurtom.

Kebbe, jed, ki je zelo priljubljena na Bližnjem vzhodu, vsebuje slano mleto meso, ovito v hrustljavo oblogo iz bulgur testa. Okusno je postreženo z metinim jogurtom.

Zahtevnost: srednja

Dodatni pripomočki: 3 sklede, 2 ponvi za cvrtje

Sestavine za 4 porcije:

Za testo
300 g pšenice bulgur
1,5 žlički soli
1 žlička črnega popra (sveže mleti)
2 ščepca mlete kumine
1 žličke mletega pimenta
0,5 žlička mletega cimeta
1 ščepec mletega muškatnega oreščka
1 ščepec čilija v prahu
450 ml vrele vode

Za nadev
3 žlici pinjol
2x 300 g (skupaj 600 g) puste govedine
1,5 čebule (pribl. 75 g)
2 stroka česna
1,5 žlice sončničnega olja za cvrtje
3 žlice svežega peteršilja
2 žlički mlete kumine
1,5 žličke mletega pimenta
1 žlička mletega cimeta
1 žlički soli
1 žlička črnega popra (sveže mleti)

Za pomako
2 žlici sveže mete
250 g jogurta (3,5 % maščobe)
2 žlici limoninega soka
0,5 žlički soli
1 ščepec črnega popra (sveže mlet)

Podatki o hranilni vrednosti: na porcijo pribl.: 812 kcal | 45 g beljakovin | 37 g maščobe | 68 g ogljikovih hidratov

Čas priprave: 1 ura 8 minut

Skupni čas: 1 ura 35 minut

Priprava:

1
Za pripravo testa v skledi zmešajte pšenico bulgur, sol, črni poper, mleto kumino, piment, cimet, muškatni orešček in čili v prahu. Prilijemo vrelo vodo in pustimo nabrekati pribl. 30 minut.

2
Nadev pripravimo tako, da v ponvi brez olja zlato rjavo prepražimo pinjole na zmernem ognju. Prestavimo v skledo in pustimo počivati.

3
Čebulo in česen olupimo, čebulo narežemo na 8 kosov. Prvih 300 g pustega govejega mesa narežemo na 3 cm velike kose. Pritrdite nastavek za mletje mesa s srednje perforirano ploščo (4,5 mm). Posodo postavimo pod izhodno odprtino in s tlačilnikom zmeljemo meso, čebulo in stroke česna v mleto meso (do oznake max).

4
Mešanico mletega mesa in čebule na zmernem ognju pražimo na sončničnem olju pribl. 7 minut, dokler ne postane drobtinasta.

5
Liste peteršilja drobno nasekljamo in dodamo mletemu mletu. Vmešamo mleto kumino, piment, cimet, sol, črni poper in pražene pinjole ter pražimo še 2 minuti. Mleto zmes odstranite s kuhalne plošče in pustite, da se popolnoma ohladi.

6
Medtem narežemo drugo količino 300 g pustega govejega mesa na 3 cm velike kose. Pritrdite nastavek za mletje mesa s fino perforirano ploščo (3 mm). Pod izhodno odprtino postavite skledo in meso zmeljite v mleto meso s tlačilnikom (oznaka max). Ponovite ta korak mletja (oznaka max). Nato namočeno mešanico bulgurja iz 1. koraka zmeljemo v mehko maso s tlačilnikom (oznaka max).

7
Maso iz bulgurja in surovo mleto meso 10 minut gnetemo v testo. Pustite počivati ​​10 minut.

8
Odstranite nastavek za mletje mesa in ga zamenjajte z nastavkom za kebbe. Testo oblikujemo v 3 cm debele pramene. S tlačilnikom jih oblikujte v školjke (nivo maks.). Školjke odrežite na želeno dolžino.

9
Zaprite eno stran školjk z navlaženimi prsti, da oblikujete zoženo obliko, v odprtino nanesite nekaj kuhanega nadeva iz mletega mesa in jo zaprite s čajno žličko, da ustvarite klasično obliko kebbe.

10
V ponvi segrejte veliko sončničnega olja, previdno položite Kebbe v vroče olje in prepražite z vseh strani do zlato rjave barve.

11
Za pripravo jogurtovo-metine pomake v skledi zmešajte jogurt, limonin sok, sol in črni poper. Mešanici dodajte drobno narezane liste sveže mete. Postrezite vroče orientalske mlete kroglice iz bulgurja z jogurtovo-metino pomako in uživajte.

Nasvet: tradicionalno je ta jed pogosto pripravljena z jagnjetino. Za še bolj intenziven okus, zakaj ne bi dodali 2 žlici rozin za nadev.

Želite odkriti več?

Pribor za mletje.

Izvedite več o vseh dodatkih, ki so na voljo za vaš aparat za mletje mesa.

MyBosch

Brezplačno se registrirajte in si zagotovite številne ugodnosti.

Servis

Izjemna pomoč strankam – pred in po nakupu.

01 583 07 00

Produktno svetovanje

Za informacije in nasvete v zvezi z nakupom in uporabo hišnih aparatov smo, od ponedeljka do petka med 7. in 20. uro, dosegljivi na brezplačni telefonski številki. Kadar koli pa nam lahko pišete prek spletnega obrazca.

Prodajna mesta

Poiščite prodajno mesto v vaši bližini.