OBOŽUJEMO kuhanje in peko. In radi preživljamo čas v kuhinji. A občasno vsak od nas naredi kakšno napako. Naj vam povemo, da lahko večino napak, ki jih delamo, enostavno preprečimo. Tako bodo vsi recepti uspeli točno tako, kot morajo. In ustvarjanje v kuhinji nikoli ne bo nehalo biti zabavno.
Ostanite mirni
Prepričajte se, da pustite meso pred in po pečenju počivati.
Jajca na oko
Vsi vemo, da jemo tudi "z očmi". Če jajce preveč spečete, bodo na površini vidni mehurčki. Izberite srednjo temperaturo in jajce bo videti vrhunsko.
Naj vzhaja
Pri peki s kvasom nikoli ne uporabite vroče vode, saj bo sicer kvas izgubil svoje učinkovine in testo ne bo vzhajalo. Zadostuje mlačna voda.
Kar počasi
Le kdo ne obožuje čokoladne torte? A seveda je za odlično čokoladno torto potrebna popolnoma stopljena čokolada. Pri segrevanju čokolade si vzemite čas, sicer bodo v njej ostale grudice.
Vsaka malenkost šteje
Da bi bile sestavine hrustljave, uporabite dovolj velik lonec. Če v lonec vstavite preveč sestavin, bodo postale kašaste.
Mešanje pireja
Če želite puhast pire krompir, ga spasirajte ročno. Če ga spasirate z mešalnikom, postane lepljiv.
Poskrbite za udobje
Poskrbite, da bodo imele testenine v loncu dovolj prostora. Sicer se bodo sprijele skupaj. Za najboljše rezultate uporabite poseben lonec za testenine z vstavkom za odcejanje.
Popolno testo
Poskrbite, da testo temeljito zmešate, sicer torte in pecivo ne bodo vzhajali. Moka ne sme več biti vidna in testo mora imeti enakomerno teksturo in barvo.
Ledeno, ledeno, ledeno mrzlo
Če uporabite zelo hladno maslo, boste pri krhkem testu dobili najboljše rezultate. Hladno maslo naredi testo zelo hrustljavo, in ko ga boste jedli, se bo drobilo na tisoče malih okusnih drobtinic.
Stepanje smetane
Smetane ne stepajte predolgo, sicer se bo spremenila v maslo.