Nenavadne sestavine za peko, ki jih boste oboževali že ob prvem ugrizu.
Ko gre za peko torte ali piškotov, imamo vsi na seznamu sestavine, kot so maslo, moka, sladkor in jajca. Vašemu naslednjemu pekovskemu podvigu dodajte nekoliko bolj pustolovski pridih in uporabite nenavadne sestavine, ki bodo vašo peko popeljale na povsem novo raven. Preberite si več o naših Top 5 sestavinah za peko, ki jih najbrž ne bi pričakovali v vaši torti.
Kis: pomočnik pri vzhajanju testa.
Kis ne služi le kot dodatek, ki vašim solatam doda tisti poseben okus, ampak je tudi vsestranska sestavina za peko. Kis po zaslugi svojih kemičnih lastnosti poskrbi, da vaši piškoti ali torte med peko vzhajajo. Lahko se uporabi tudi kot nadomestek, če vam zmanjka pinjenca. V merilni lonček dajte žlico kisa in mleka, pet minut počakajte in to mešanico uporabite na enak način, kot bi uporabili pinjenec. Ko enkrat poskusite, boste videli, zakaj je kis pri peki prava vzhajajoča zvezda.
Čili: zmešajte sladko in pikantno.
Začimbe se največkrat uporablja za dodajanje okusa jedem, a njihove nežne arome lahko uporabimo tudi kot popoln dodatek k različnim vrstam pekovskega peciva in sladic: od vroče čokolade s pikantno noto do tort z dodatkom čilija, saj kombinacija pikantnega in sladkega predstavlja pravi užitek za naše brbončice. Vašemu sladkemu čokoladnemu testu dodajte kanček čilija v prahu in vašo torto obogatite z ravno pravšnjo mero pikantnosti, ki bo poskrbela za protiutež sladkobi in vaši torti dodala prav poseben okus.
Krompir: podaljšana svežina za vaše pecivo.
Želite torto shraniti za nekoliko dlje časa, ker jo morate pripraviti nekaj dni preden jo boste dejansko postregli? Za to lahko enostavno poskrbite tako, da v testo dodate krompir. Zadostuje, da naribate tri olupljene in nekuhane krompirje ter jih vmešate v testo. Po zaslugi njihovega nevtralnega okusa tega preprostega trika ne bo nihče opazil, vaša torta pa bo s pomočjo škroba v krompirju dlje časa ostala čudovito sveža.
Rdeča pesa: torto osladite na naraven način.
Se želite izogniti dodajanju večje količine sladkorja vašemu pecivu? Poskusite z rdečo peso! Torti lahko nekaj naravne sladkobe in sočnosti dodate tako, da v testo primešate rdečo peso. Še posebej okusno aromo ima, ko jo združite s čokolado, hkrati pa rdeča pesa vaši torti doda čudovito globino okusa.
Kvinoja: torto osvobodite glutena.
Obstajajo številni recepti brez glutena, a običajno so pri teh potrebne posebne mešanice moke, ki so na voljo le v določenih trgovinah. Kdo bi pomislil, da je rešitev lahko kvinoja? Moko v testu zamenjajte s kuhano kvinojo in rezultat bo posebej sočna torta, za katero noben ne bo verjel, da je brez glutena.