Kruh v kombinaciji s kavo: hrustljav kruh iz polente z maslom iz espressa
Sliši se neverjetno, a je neverjetno dobrega okusa. Razvajajte goste, družino ali preprosto sami sebe z okusnim kruhom iz polente in maslom iz espressa. A espresso tukaj ni edina posebnost. Za še bolj hrustljave rezultate kruh specite z dodatno vlago. A koliko je treba dodati in kdaj? Z našo posebno sestavino ste lahko brez skrbi: funkcija dodajanja pare pri pečicah Bosch Serije 8 doda ravno pravšnjo količino pare ob pravem času in poskrbi za še boljše rezultate.
Sestavine | Za eno štruco, približno 20 rezin
Pekač
Testo:
310 g pšenične moke, tipa 550
70 g ržene moke, tipa 1150
70 g polente
2,5 čajnih žličk izvlečka suhega kvasca starterja, približno 10 g oz. 1 čajna žlička suhega kvasa
1 čajna žlička sladkorja
Približno 270 ml vode
1 jedilna žlica oljčnega olja
1 čajna žlička limoninega soka
Približno 1,5 čajne žličke soli
Maslo iz espressa:
100 g masla, mehkega
3 jedilne žlice espressa, močnega, ohlajenega
Nekaj kapljic worcesterske omake
Nekaj kapljic tabasca
1 ščepec mletega kardamoma
1 ščepec muškatnega oreščka, sveže mletega
1 ščepec cimeta
Poper, sveže mleti, zeliščna sol
Poleg tega še:
Papir za peko
Priprava
1.
Za pripravo testa vse sestavine vstavite v posodo za mešanje in jih zgnetite v gladko mehko testo. Oblikujte pravokotnik 20x30 cm, postavite v pekač, ki ste ga namastili z oljem, in prekrijte s plastično folijo. Testo pustite 12 ur počivati v hladilniku. Nato ga pustite vzhajati na toplem mestu, dokler se volumen ne podvoji.
2 .
Testo razvlecite na z moko posuti delovni površini in ga trikrat prekucnite po dolžini. Postavite na pekač, ki ste ga obložili s papirjem za peko, in specite po navodilih. Ko je kruh spečen, ga pustite, da se ohladi.
3.
Za pripravo masla iz espressa mešajte maslo, dokler ne postane lahko in penasto. Umešajte vse ostale sestavine ter začinite s poprom in zeliščno soljo.
Nastavitve
4D vroč zrak
220 °C
Dodatna para, nastavitev 03
Čas peke: 20-25 minut
Nasvet
Testo lahko vzhajate tudi v pečici. V tem primeru izberite način segrevanja za vzhajanje testa "Dough proving" in temperaturo 40 °C.
Če ga nekoliko zavijete, se bo skorja pri peki čudovito odprla.
Še boljši rezultati pri vsakem receptu.
Ko gre za kuhanje, lahko pametne funkcije pri vseh receptih pripeljejo še do boljših rezultatov. Odkrijte široko paleto funkcij naše palete vgradnih pečic in si zagotovite popolne rezultate pri kuhanju.