Riba polnega okusa: uživajte v postrvi z zelišči, pripravljeni v pekaču.
Za simfonijo odličnih okusov preizkusite to ribo z različnimi okusnimi začimbami. Uživajte v posebni sestavini, vgrajeni sondi za meso PerfectRoast. Na ta način je poskrbljeno za popolno pripravo mesa, rib in perutnine, ki bodo čudovito mehki, sočni in skuhani točno tako, kot želite, saj trije senzorji nenehno nadzorujejo temperaturo v jedru jedi. Dober tek!
Sestavine | Za 4 porcije
Univerzalna ponev
Riba:
50 g svežega peteršilja
50 g svežega limoninega timijana
50 g svežega pehtrana
50 g svežega origana
5 jedilnih žlic oljčnega olja
Čilijeva sol
1 jedilna žlica limoninega popra
3-4 tbsp jedilne žlice mešanih poprovih zrn
4 sveže postrvi, pribl. 300 g vsaka, pripravljene za peko v pečici
1 bio limona
Morska sol
4 vejice kodrolistnega peteršilja
1 čajna žlička kakava v prahu
30 g masla
Priprava
1.
Pripravite zelišča, jih izperite in stresite, da se posušijo. Polovico zelišč na drobno nasekljajte in dajte na stran.
2 .
V univerzalno ponev nalijte oljčno olje, da prekrije dno. Po vrhu posujte čilijevo sol, limonin poper in mešana poprova zrna. Po vrhu enakomerno posujte zelišča.
3.
Postrv na hitro izperite s hladno vodo in jo s kuhijsko krpo popivnajte do suhega. Limono operite pod vročo vodo, jo osušite, naribajte lupino in iztisnite sok. Po postrvi pokapajte limonin sok in začinite z morsko soljo tako z notranje kot zunanje strani. V vsako postrv vstavite vejico peteršilja in malo limonine lupinice.
4.
Postrv položite v univerzalno ponev. Po vrhu potresite nasekljana zelišča, posujte s kakavovim prahom in dodajte koščke masla. Skuhajte po navodilih.
Nastavitve
S termometrom za meso
4D vroč zrak
190 °C
Temperatura jedra 70 °C
Nasvet
Limonina lupina bo dala ribi svež okus, ki ni kisel.
Še boljši rezultati pri vsakem receptu.
Ko gre za kuhanje, lahko pametne funkcije pri vseh receptih pripeljejo še do boljših rezultatov. Odkrijte široko paleto funkcij naše palete vgradnih pečic in si zagotovite popolne rezultate pri kuhanju.