Mešanica sestavin je tista, zaradi katere je to izvrstna jed: ribji ražnjiči z limonino travo in bulgurjem.
Lososov file, škampi, file brancina – seveda vi izbirate, katero morsko jed boste pripravili, a nekaj vam polagamo na srce: pri pripravi uporabite posebno sestavino, ki jo ponujajo pečice Bosch Serije 6 – kuhanje s paro. Če hrano kuhate na pari, je to najbolj zdrava izbira. Tudi za vas. Ohrani naravne vitamine in naraven okus vaših sestavin.
Sestavine | Za 4 porcije
Majhna keramična posoda in
luknjičast pladenj za kuhanje na pari
Bulgur:
250 g bulgurja
3 paradižniki
1 čebula
1 jedilna žlica peteršilja
1 jedilna žlica mete
500 ml slane zelenjavne jušne osnove
Poper, sveže mlet
Ribji ražnjiči:
2 stebli limonske trave
300 g fileja lososa
300 g fileja brancina
8 manjših škampov
Nekoliko oljčnega olja
Sol
Poper, sveže mlet
Priprava
1.
V manjšo luknjičasto posodo za kuhanje na pari vstavite bulgur. Paradižnike narežite na kocke. Fino nasekljajte čebulo, peteršilj in meto ter jih dodajte bulgurju skupaj z narezanimi paradižniki. Nato prek bulgurja prelijte zelenjavno jušno osnovo in vse sestavine zmešajte skupaj. Začinite po okusu in bulgur pripravite na pari, kot narekuje recept.
2 .
Operite limonsko travo, jo po dolžini in širini razpolovite ter odstavite na stran. Pod hladno vodo na hitro izperite ribo in škampe ter jih do suhega popivnajte. Očistite ribo in olupite škampe. Ribo zrežite na kose velikosti približno 4x4 cm in z limonsko travo, ki jo uporabite kot palčko, naredite ražnjič, na katerega izmenjaje nameščate kose ribe in škampov.
3.
V ponvi segrejte oljčno olje in na visoki temperaturi popečite ribje ražnjiče na obeh straneh. Vstavite jih v manjšo luknjičasto posodo za kuhanje na pari in pripravite po navodilih.
Nastavitve
Kuhanje na pari
100 °C
Bulgur:
Čas kuhanja: 20 minut
Riba:
Keramična posoda in manjša luknjičasta posoda na steklenem pekaču za kuhanje na pari, stopnja 4
Čas kuhanja: približno 7 minut
Nasvet
Naravnost odlično, enostavno narejeno: za kar najhitreje pripravljeno omako preprosto zmešajte maslo in moko, dodajte nekaj soli, dve kapljici limone in na drobno narezan peteršilj.
Še boljši rezultati pri vsakem receptu.
Ko gre za kuhanje, lahko pametne funkcije pri vseh receptih pripeljejo še do boljših rezultatov. Odkrijte široko paleto funkcij naše palete vgradnih pečic in si zagotovite popolne rezultate pri kuhanju.