Poln okusa: piščanec z zeliščnim maslom
Naš piščanec vabi s svojo notranjo in zunanjo lepoto, še bolj pa z okusom. Poleg tega ga je povsem enostavno pripraviti. Ni vam več treba skrbeti za ustrezno temperaturo ali način segrevanja, ampak zadostuje, da izberete jed, ki jo želite pripraviti, za ostalo pa bo poskrbela pečica – po zaslugi posebne sestavine, funkcije Assist za avtomatsko upravljanje nastavitev pri pečicah Serije 8. Dober tek!
Sestavine | Za 4 porcije
Univerzalna ponev
Zeliščno maslo
60 g masla, mehkega
1 jedilna žlica oljčnega olja
3 jedilne žlice zamrznjenih italijanskih zelišč, brez čebule
Sol
Poper, sveže mlet
Sladka paprika v prahu
Meso:
1 s koruzo pitan piščanec (1,6 kg)
Sol
Poper, sveže mlet
Priprava
1.
Z metlico stepite maslo in jajce, da dobite kremasto zmes. Dodajte oljčno olje in mešanico zelišč. Bogato začinite s soljo, poprom in papriko.
2 .
Pod hladno vodo na hitro izperite piščanca in ga do suhega popivnajte s kuhinjsko krpo. Začinite s soljo in poprom tako z notranje kot zunanje strani. Z mesa na prsih previdno odmaknite kožo. Med kožo in meso na prsih namažite zeliščno maslo.
3.
Piščanca vstavite v univerzalno ponev, tako da so prsa obrnjena navzdol, in kuhajte po navodilih.
4.
Po približno 30-ih minutah piščanca obrnite in pecite, dokler ni pečen.
Nastavitve
Izberite "Menu", nadaljujte s funkcijo "Assist", izberite "Chicken", nato jed "Chicken, unstuffed", vnesite težo in pritisnite "Start".
Nasvet
Italijanski način: s piščancem postrezite rižoto. Rižota mora biti kremasta, a riž mora vseeno biti še dovolj trd na ugriz. Za dodaten italijanski okus dodajte nekaj parmezanovih lističev. Dober tek!
Še boljši rezultati pri vsakem receptu.
Ko gre za kuhanje, lahko pametne funkcije pri vseh receptih pripeljejo še do boljših rezultatov. Odkrijte široko paleto funkcij naše palete vgradnih pečic in si zagotovite popolne rezultate pri kuhanju.