Dva v enem: polnjeni paradižniki in pečena zelenjava naenkrat.
Posebej za vse tiste, ki obožujejo večopravilnost: novi ozki univezalni pekači so popolni za pečenje dveh različic enake jedi. Ker sta dela ločena, ne prihaja do mešanja tekočin in jedi ohranijo svoj okus. Na primer polnjeni paradižniki v enem pekaču in pečena zelenjava v drugem. Uživajte v dvojnem popolnem rezultatu z našo posebno sestavino: ozkimi univerzalnimi pekači.
Paradižniki, polnjeni z lečo, bulgurjem in kozjim sirom.
Sestavine | Za 2 porciji
Srednje velika, za pečico primerna posoda
Nadev:
38 g leče
38 g bulgurja
1/2 šalotke
10 g masla
150 ml zelenjavne jušne osnove
50 g kozjega sira ali kremnega sira
1,5 jedilne žlice nasekljanega peteršilja
Morska sol
Poper, sveže mlet
Sladkor
Paradižniki:
4 paradižniki
Morska sol
Poper, sveže mlet
Poleg tega še:
1 jedilna žlica oljčnega olja za posodo
Priprava
1.
Lečo približno 60 minut pustite v hladni vodi, da se zmehča. Nato odcedite vodo. Bulgur stresite v sito in na hitro izperite.
2.
Olupite in na drobno narežite šalotko. Maslo in nasekljano šalotko vstavite v ponev in ju na hitro popražite.
3.
Dodajte lečo in bulgur, pokrijte s pokrovom in pražite. Dodajte zelenjavno jušno osnovo in kuhajte. Med kuhanjem mešajte.
4.
Pustite, da se para z leče in bulgurja nekoliko razkropi in v mešanico dodajte kozji sir. Dodajte peteršilj in nadev bogato začinite s soljo, poprom in sladkorjem.
5.
Operite paradižnike. S paradižnikov odrežite vrhnji del in jih narežite na kocke. S pomočjo čajne žličke iz paradižnikov previdno izdolbite meso. Začinite notranjost paradižnikov in jih napolnite z mešanico leč, bulgurja in sira.
6.
V posodo, ki mora biti primerna za pečico, dodajte oljčno olje. Narezane paradižnike in polnjene paradižnike vstavite v ponev in jih skuhajte po navodilih.
Nastavitve
Zgornje/spodnje segrevanje
210 °C
Čas kuhanja: 25-30 minut
Pečena zelenjava z balzamično omako
Sestavine | Za 2 porciji
Srednje velika, za pečico primerna posoda
Zelenjava:
100 g sladkega krompirja
1/2 krompirja
1 korenje
1/2 repe
200 g buče, e.g. hokaido
1 jedilna žlica oljčnega olja
Sol
Omaka:
1/2 čebule
1/2 stroka česna
1 jedilna žlica oljčnega olja
2,5 jedilni žlici balzamičnega kisa
2,5 čajni žlički medu
50 ml smetane
3 žajbljevi listi, fino nasekljani
Sol
Poper, sveže mlet
Priprava
1.
Operite in olupite zelenjavo ter jo narežite na zelo tanke rezine. Porazdelite po posodi, ki mora biti primerna za peko v pečici, pokapajte z oljčnim oljem, dodajte sol in pecite po navodilih.
2.
Za pripravo omake zelo na tanko narežite čebulo in česen. Čebulo popražite v dveh žlicah oljčnega olja. Po okusu začinite z balzamičnim kisom, medom, smetano, žajbljem in začimbami. Pustite vreti še dve minuti. Na koncu dodajte česen.
3.
Omako prelijte po pečeni zelenjavi in nemudoma postrezite.
Nastavitve
Zgornje/spodnje segrevanje
210 °C
Čas kuhanja: 25-30 minut
Nasvet
Po zaslugi kompaktne velikosti pekačev jih zlahka očistite v manjšem pomivalnem koritu ali v pomivalnem stroju – pred pripravo in po njej pa jih lahko shranite v hladilniku.
Še boljši rezultati pri vsakem receptu.
Ko gre za kuhanje, lahko pametne funkcije pri vseh receptih pripeljejo še do boljših rezultatov. Odkrijte široko paleto funkcij naše palete vgradnih pečic in si zagotovite popolne rezultate pri kuhanju.