Klasika za vse čokoholike: sladek marmorni kolač
Če imate radi čokolado in torte, morate ta kolač nedvomno dodati na vaš seznam za peko! Zakaj? Ne boste le doživeli popolne čokoladne izkušnje, ampak ne boste nikoli pozabili, kako enostavno je bilo speči popoln mormorni kolač. Senzor PerfectBake nenehno meri vlago v vaših jedeh in tako pečica ve, kdaj je torta nared. Torte vam ni treba preverjati medtem, ko se peče. Manj dela, a več okusa – s posebno sestavino, ki jo priskrbijo pečice Serije 8: PerfectBake.
Sestavine | Za 50 piškotov
Model za marmorni kolač Ø 22cm
150 g čokolade (85 % kakava)
75 g sladkorja
4 jajčni beljaki
150 g masla
100 g sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja
1 ščepec soli
2 jajci (srednje veliki)
4 jajčni beljaki
75 g olupljenih in zmletih mandeljnov
75 g moke
1 čajna žlička sode bikarbone
10 g kakava v prahu
Priprava
1.
Na nizki temperaturi stopite čokolado. Stepite jajčne beljake in sladkor, da dobite trd sneg. Umešajte maslo, da dobite gladko maso, in postopoma dodajte sladkor, vanilijev sladkor, sol in stopljeno čokolado.
2 .
Postopoma umešajte jajca in jajčne beljake. Dobro zmešajte mandeljne, moko, sodo bikarbono in kakav v prahu in jih dodajte v dveh porcijah.
3.
Namastite pekač, vlijte testo in specite.
Nastavitve
Nastavite na stopnjo 2
Za senzor PerfectBake izberite "menu", nato "Assist", nadaljujte s "Cake, bread" in "Cake", nato pa še "Cakes in tins".
Nasvet
Uživajte v čokoladni torti s sadnim okusom: olupite pomaranče in grenivke, tako odstranite belo plast. V ponvi karamelizirajte sladkor. Pokapajte s sokom. Nato dodajte narezano sadje in hitro pokuhajte. Dober tek!
Še boljši rezultati pri vsakem receptu.
Ko gre za kuhanje, lahko pametne funkcije pri vseh receptih pripeljejo še do boljših rezultatov. Odkrijte široko paleto funkcij naše palete vgradnih pečic in si zagotovite popolne rezultate pri kuhanju.