"Peklensko vroč": pikantni piščanec
Naša priljubljena vsestranska jed? Piščanec. Nobenega drugega mesa se ne da pripraviti na toliko načinov kot nežne perutnine. Na primer na pikanten, resnično pikanten način. In če niste prepričani, katero nastavitev pri pečici je najbolje uporabiti, uporabite program AutoPilot, ki je na voljo pri pečicah Serije 6. Odvisno od modela pečice imate na voljo do 40 receptov. Preizkusite jih, saj še nikoli ni bilo lažje ohraniti mirne krvi, tudi če pripravljate piščanca, ki bo "peklensko vroč".
Sestavine | Za 4 porcije
1 piščanec (približno 1,3 kg)
2 sveži papriki
1 strok česna
1 čajna žlička začimb za pečenega piščanca
1-2 jedilni žlici oljčnega olja
Priprava
1.
Pod hladno vodo na hitro izperite piščanca in ga do suhega popivnajte s kuhinjsko krpo ter ga nato stehtajte.
2 .
Nasekljajte pikantno papriko in zdrobite česen. V notranjost piščanca vtrite mešanico pikantne paprike in česna. Zmešajte olje in začimbe ter s tem premažite piščanca.
3.
Piščanca položite na steklen pekač (prsa naj bodo obrnjena navzgor). Pokrit steklen pekač vstavite v pečico.
Nastavitve
Izberite ustrezen program AutoPilot za piščanca brez nadeva - "Chicken, unstuffed", vnesite težo in pritisnite "Start".
Nasvet
Enostavno in učinkovito: da bi dobili hrustljavo kožo, po notranjosti in zunanjosti piščanca vtrite olje, sol in poper.
Še boljši rezultati pri vsakem receptu.
Ko gre za kuhanje, lahko pametne funkcije pri vseh receptih pripeljejo še do boljših rezultatov. Odkrijte široko paleto funkcij naše palete vgradnih pečic in si zagotovite popolne rezultate pri kuhanju.